Google Shopping Feed WordPress Genereren

Wil jij een Google Shopping campagne opzetten, maar geen idee hoe dit technische in elkaar steekt? Dan ben je in dit artikel op de juiste plek. Voordat we de shopping campagne gaan opzetten is het van belang dat je een Google Merchant account opzet.

Merchant Center account opzetten – Google Shopping

Het Merchant Center is een tussenschakel tussen je webshop en je Google Ads account. In het Merchant Center bepaal je alle praktische gegevens rondom je webshop (zoals verzendkosten, duur van bezorging, valuta, etc, etc,) Nadat je een Merchant Center account hebt aangemaakt is het tijd om een productfeed te genereren.

Shopping XML Feed genereren WordPress/ Woocommerce

Dit is een XML bestand waar alle informatie rondom je producten in één lijst is opgenomen. Denk aan productafbeelding, prijs, titel, etc. Shopping Feed WordPress website Heb je een webshop gebouwd in WordPress/ Woocommerce? Dan kun je eenvoudig een productfeed genereren.

Shopping Productfeed Pro Woocommerce

Installeer als eerst de plugin. “Shopping Productfeed Pro Woocommerce”. Nadat je deze plugin geïnstalleerd en geconfigureerd hebt, kun je de productfeed uitdraaien als URL. De URL kun je vervolgens uploaden in je Google Merchant account. Nadat je de overige instellingen, zoals je verzendmethoden, in je Merchant account hebt ingesteld, kun je de feed laten keuren door Google. Google zal de productfeed en je webshop handmatig keuren op een groot aantal elementen.

Productfeed afgekeurd beleidsschending / dissaproved police violence

Voldoen de feed, de producten en de webshop aan de eisen van Google? Dan worden de producten binnen 5 werkdagen goedgekeurd. Nadat de productfeed is goedgekeurd en het Merchant account is gekoppeld aan het Google Ads account, kun je de producten importeren in Google Ads. Vervolgens kun je een nieuwe shopping campagne opzetten.

Google Ads Support in tijden van Corona

Sinds de uitbraak van het Coronavirus is de helpdesk van Google zeer beperkt bereikbaar. Via de chat in het Merchant account ervaren wij momenteel de kortste weg naar hulp. Zijn jouw Google Shopping producten afgekeurd en is de Google helpdesk moeilijk bereikbaar? Wij staan klaar om te helpen. Waar mogelijk :)

Schroom niet en neem contact met ons op.