Wat is een 301 redirect?

Een 301 redirect is een permanente doorverwijzing van een URL naar een andere URL. Wanneer pagina “1” niet meer bestaat is het mogelijk om de URL door te verwijzen naar pagina “2”. Met een 301 redirect wordt de zogenaamde ‘linkwaarde’ van de oude link grotendeels doorgegeven. Erg belangrijk voor je SEO strategie.

Wanneer gebruik je een 301 redirect?

Je kunt gebruikmaken van een 301 redirect als je de URL van een pagina wilt wijzigen en wilt voorkomen dat bezoekers daarna op een 404-pagina terecht komen. Redirects zijn dus belangrijk bij het voorkomen van broken links.

Hoe maak je een 301 redirect?

Er zijn verschillende manieren om een 301 redirect aan te maken. De makkelijkste manier is met behulp van een plugin. WordPress heeft verschillende betrouwbare plugins, zoals de Redirection plugin.

Je kunt ook een 301 redirect aanmaken via het .htaccess-bestand van je website. Hiervoor moet je wel kennis hebben van FTP. Bij sommige hostingspartijen kan het ook via de controle panel van het hostingpakket.

Andere interessante begrippen

Wat is een robot.txt bestand
sitemap
Websitesnelheid
Wat is een 301 redirect?

Benieuwd naar de mogelijkheden van SEO voor jouw website?

Vul onderstaand formulier en wij nemen vrijblijvend contact met je op!