Op zoek naar effectieve Twitter tips en te druk om lange Twitter artikelen te lezen? Zie dan hieronder een lijst van de beste Twitter tips die ik in de loop van tijd tegen ben gekomen van mede-marketeers.

Tweet Like A Boss

Volg onderstaande tips op om je volgers tevreden te houden en klantenbasis te vergroten:

 1. Houd het kort(er)

  Als je wil dat je tweets retweet-waardig worden, laat dan zo’n 20-25 tekens vrij. Dat je de mogelijkheid hebt om 140 tekens te gebruiken betekent niet dat je ze allemaal moet gebruiken.

 2. Stel vragen

  De beste manier om je Twitter volgers te betrekken is om vragen te stellen. Als je je blogartikel tweet, stel dan een vraag vóór de link die betrekking heeft op de post. Men is meer geneigd om vragen te beantwoorden dan te reageren op uitspraken.

 3. Gebruik #hashtags

  Houd hashtags kort en simpel. Je wilt dat men weet waar je naar verwijst, dus maak je tweet ook niet te abstract. #niemandheefteenhashtagnodigdiezolangis.

 4. Nodig volgers uit

  Nodig mensen uit om je te volgen met behulp van al je social media sites. Ga mensen werven aan Twitter als ze nog geen account hebben. Plaats je Twitter account op je website, voeg toe aan je e-mail ondertekening en zet het op je visitekaartjes.

 5. Berichten niet aanpassen

  Als je een gesprek start, wees dan voorbereid op alles wat kan gebeuren. Iedereen heeft het recht tot vrijheid van spreken. Dit geldt niet voor spammers! Verwijderen van spamberichten in een gesprek zal niemand kwaad doen.

 6. Gebruik het voor persoonlijke communicatie

  Post niet alleen tweets met jouw aanbiedingen, specials of blogartikelen. Post ook dingen die er toe doen. Communiceer met anderen en laat ze zich belangrijk voelen.

 7. Plaats foto’s

  Je tweets hebben meer kans om te worden gelezen als er een foto is geüpload. Maak het relevant!

 8. Maak je tweets uniek

  Als je een tweet stuurt vanuit een software programma en je hebt 6 accounts gelinkt aan het programma, dan hoef je niet dezelfde informatie vanuit alle accounts te tweeten. Veranderingen zijn goed, je bent de hele tijd al aan het cross-promoten. Je hebt veel dezelfde volgers. Ze zullen je account gaan ontvolgen als ze constant dezelfde posts zien.

 9. Creëer lijsten

  Blijf op de hoogte van de mensen die erg belangrijk zijn door middel van Twitter lijsten. Met gebruik van lijsten hoef je niet door al je andere volgers te spitten om bij je vrienden, collega’s of gewaardeerde klanten uit te komen.

 10. Ga niet spammen!

  Natuurlijk kan je spammen wat je wilt, maar reken er dan op dat men je dan snel gaat ontvolgen. Stuur ook geen automatische berichten die doorlinken naar je website of winkel naar nieuwe volgers.

 11. Retweet anderen

  Als je interessante informatie tegenkomt, retweet het dan.

 12. Geef links, maar vertel wat het is

  Als je je volgers met een link naar een externe bron wil sturen, vertel dan eerst waar je ze naartoe stuurt.

 13. Je hoeft niet elke tweet te lezen

  Het kan erg vermoeiend worden om elke tweet van elke persoon die je volgt te lezen. Lees alleen de tweets van mensen in je lijsten en van de mensen die reageren op iets wat jij hebt geschreven.

 14. Gebruik een profielfoto

  Als je nog steeds het ei gebruikt als je profielfoto, verlies je een hoop geloofwaardigheid van mensen die je volgen.

 15. Laat je Twitter stand alone

  Plaats geen Twitter feed op je website. Het trekt de aandacht van mensen weg van de inhoud van je website. Een Twitter button is een goed alternatief.

 16. Volg mensen

  De beste manier om volgers te genereren is om ze eerst zelf te volgen. Dump ze niet zodra ze jou volgen. Er zijn websites die dit soort activiteiten kunnen opsporen en dan creëer je vijanden.

 17. Antwoord op mensen

  Als iemand je noemt in een tweet, antwoord dan. Laat zien dat je interesse toont en aandacht hebt voor de persoon in kwestie.

 18. Onthoud de ‘Retweet Gouden Regel’

  Retweet geen berichten van mensen die lof over je uitspreken. Niemand is onder de indruk.

 19. Raak niet verslaafd

  Zet een limiet aan hoelang je op Twitter zit. Het kan heel snel erg verslavend worden.

 20. We zijn niet je ‘Tweeple’

  Onthoud dat je anderen met respect moet behandelen. Post alleen dingen die jij zou willen lezen, of dingen waarvan je het niet erg vindt dat je oma het zal lezen.

 21. Promoot mensen met goede content

  Promoot nieuwe mensen en mensen met nieuwe volgers eerder dan mensen die al beroemd zijn of al duizend volgers hebben.

 22. Gebruik goede taal

  Je verliest snel volgers en klanten als je ongepaste taal gebruikt als een zakelijk professional. Houd het schoon!

 23. Ontvolg spammers

  Als je opmerkt dat iemand ongepaste commentaar plaatst, of hun product te veel loopt te verkopen, voel je dan niet verplicht om te blijven volgen.

Dit was het dan. Nu is het tijd om je vleugels te spreiden en te tweeten als een BAAS!

Gratis e-book: Download de Quick Marketing Wins e-Book met bewezen website en marketing technieken die moeiteloos ingevoerd kunnen worden voor meer rendement online!

Heb ik iets gemist?

Heb je zelf nog een toevoeging aan deze Twitter tips lijst? Gooi het hieronder in de commentaar box en ik zal het opnemen in bovenstaande lijst!